A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
SULISZEM DIÁKFILMFESZTIVÁL
2019. október 05., 09:56
Pályázati felhívás
Ha van videokamerád, mobiltelefonod, akkor a legújabb kor egyik legfontosabb vívmányát tartod a kezedben. Arra ösztönözzük a diákokat, fiatalokat, hogy átgondolják, mekkora lehetőség rejlik az új technológiákban, hiszen az sokaknak az életét változtathatja meg.
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban működő Bolyai Filmműhely hagyományteremtő szándékkal Suliszem elnevezésű diákfilmversenyt hirdet a vajdasági magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára.


SULISZEM DIÁKFILMFESZTIVÁL A verseny pedagógiai célja
Az általános iskolák felső tagozatára és a középiskolába járó, filmezés iránt érdeklődő tanulókat, új filmkészítő műhelyek létrejöttét – akár iskolákban, akár művelődési egyesületek keretein belül –, illetve a már meglévők tehetséggondozását szeretnénk támogatni. Ezzel az elhanyagolt és elhaló filmtevékenységet feléleszteni. Egyben felkutatni az olyan oktatókat, mentorokat, akik hajlamot éreznek az iránt, hogy egy-egy ilyen filmszakkört, filmműhelyt vezessenek.

A verseny kategóriái
A versenyfilmeket általános iskolás és középiskolás kategóriában külön értékeli és díjazza a zsűri.

Témák
A versenyen résztvevők videokamerával, mobiltelefonnal (mobiltelefon, tablet) vagy webkamera, GoPro kamera segítségével bármilyen témát feldolgozhatnak, amit rögzítésre érdemesnek tartanak. Amennyiben elegendő pályamunka érkezik, az előzsűri feloszthatja őket külön kategóriákba.
Ezek: dokumentumfilm, kisjátékfilm, animációs film, riportfilm az iskolai tevékenységről.
A filmek hossza nem haladhatja meg az általános iskolásoknál az 5 percet, a középiskolásoknál pedig a 10 percet.


A nevezés módja és határidje

Nevezhet minden olyan általános iskolás diák, aki a 2019/20-as tanévben valamely felső osztályba jár, középiskolások esetében pedig az adott tanévben középiskolába jár.
Nevezni a nevezési lap kitöltésével és a pályamunka együttes elküldésével lehet.
Nevezések beküldhetők postai úton, DVD-n (egy lemezre csak egy film írható rá és a lemezen fel kell tüntetni a film címét), vagy interneten WeTransfer segítségével.
Postai cím: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium
SULISZEM DIÁKFILMFESZTIVÁL
24400 Zenta
Posta utca 18.
E-mail: filmmuhely@bolyai-zenta.edu.rs
A pályamunkákat 2019. október 5-éig kell eljuttatni.

A fesztivál időpontja

2019. október 26., szombat

Díjazás

A legjobb filmeket a díjkiosztó ünnepségen bemutatjuk, az alkotók oklevelet, jutalmat kapnak. A zsűri nemcsak kategóriás díjakat ítél oda, hanem külön értékeli és díjazhatja az egyes kimagasló egyéni szakmai tevékenységet.

Pályázati feltételek
A versenyre egyének vagy legfeljebb háromfős alkotócsoportok nevezhetnek. Egy alkotó vagy alkotói csoport több filmmel is pályázhat, de minden alkotást külön DVD-n vagy fájlban kell elküldeni külön-külön nevezési lappal. Amennyiben az alkotók munkáját iskola vagy művelődési egyesület segíti, akkor a nevezési lapon az erre vonatkozó részt is ki kell tölteni. A pályamunkáknak min. 60%-ban saját terméknek kell lenniük. Az alkotók hozzájárulnak, hogy a SULISZEM szervezői a filmet nonprofit vetítésekre bocsássák, valamint a projekt honlapján nyilvánossá tegyék.
Az útiköltséget nem térítjük meg.

Tartalmi és formai követelmények
• A beküldött filmeknek tisztelniük kell az általános emberi értékeket. Nem sérthetik sem a személyiségi jogokat, sem a közerkölcsöt, nem tartalmazhatnak megbotránkoztató részleteket, nem kelthetnek ellenséges indulatokat.
• Felnőttek, tanárok a diákok felkészítésében, az alkotás folyamatában mentorként, értékelő útmutatással segíthetnek.
• A képarány lehet 3:4, vagy 16:9.
• Bármilyen HD- (1920 x 1080, 1440 x 1080, 1280 x 720) vagy DV- (720 x 576) felbontású anyag elfogadható.
• Fájlméret: maximum 2 GB.
• A filmhez felhasznált zeneszámok címét a szerző és az előadó nevével együtt meg kell jelölni.
• Amennyiben a diákok nem saját maguk által készített anyagot is felhasználnak az elkészült produktumban, azt a szerzői jog követelményeinek megfelelően, forrásmegjelöléssel tegyék.


Mellékletek: