A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
"Vigyázzatok ma jól, mikor beszéltek" - Versfelkészítő tanárok továbbképzése
2019. október 28., 12:29
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete versfelkészítői pedagógusképzést hirdet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával. A 8 órás, ingyenes továbbképzés célja, hogy szakmai segítséget, ötleteket, aktuális irányelveket nyújtsanak mindazoknak a pedagógusoknak és felkészítő tanároknak, akik általános- és középiskolás diákokat készítenek fellépésekre, versenyekre. A képzést 2019. november 16-án, szombaton 9 órától 17 óráig tartjuk meg Bácsfeketehegyen.

"Vigyázzatok ma jól, mikor beszéltek" - Versfelkészítő tanárok továbbképzése
A jelentkezők a nap során három előadó előadásán, tréningjén vehetnek részt, akik három különböző nézőpontból közelítik meg a verset, így alkothatunk közösen a nap végére átfogóbb képet a versmondás mai kívánalmairól.
 
Molnár Krekity Olga a versmondók táborából érkezik. Olga ötven éves versmondói tapasztalattal rendelkezik, melynek színvonalát többek között Latinovits- és Csokonai-díjjal is jutalmaztak már. Felkészítő tanárként több évtizednyi tapasztalat és egy Radnóti-díj birtokosa. Előadásának témája A versmondás alapjai lesznek (levegővétel, hangsúly, ritmus, stb.), kitérve a jó szövegválasztás kritériumaira is.

dr. Mezei Kinga a színházi rendező szemszögéből nyújt segítséget. Kinga Jászai Mari-díjas színművész, számtalan szerbiai és magyarországi szakmai díjjal jutalmazott rendező (legjobb rendezés-, az évad előadása-, közönségdíjak Kisvárdán, Pécsett, Belgrádban, Čortanovcin és így tovább), a színháztudományok friss doktora. Előadásának témája A szerkesztett műsorok, versösszeállítások lesznek.

Komáromi Sándor pedagógiai oldalról közelít. Sándor drámatanár, a veszprémi Pannon Egyetem óraadója, a Soproni Petőfi Színház színitanodájának vezetője. Színjátszó csoportvezetőként számos országos fődíj tulajdonosa. Tréningjének témája: Drámajátékok a versfeldolgozás során. Játékra hív bennünket, melynek során megtapasztalhatjuk, hogyan lehet nyitogatni, közelebb hozni a választott szöveget a diákokhoz.

A nyolc órás szakmai képzésre szeretettel várunk tanítókat, magyartanárokat, felkészítőket, minden érdeklődőt, munkahelyi megkötöttség nélkül.

A képzés helyszíne: a bácsfeketehegyi kultúrotthon, JNA u. 24.
Időpont: 2019. november 16., szombat. Érkezés: 8 és 9 óra között.

A jelentkezőknek szerény ebédet biztosítunk.

Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon lehet. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. (A jelentkezési lap letölthető a www.vmmi.org címről, vagy igényelhető a feltüntetett email címen).

Együttműködő partnerek:
Bácsfekethegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
 

Mellékletek: