A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Népi iparművészeti minősítés Zentán
2020. október 09., 15:56
Harmadszor szervezzük meg 2020. október 9–10-én a népi iparművészeti alkotások zsűrizését Zentán. A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt kiváló szakemberek végzik. 
A zsűriztetés olyan szakmai megerősítést, útmutatást nyújthat az alkotóknak, amely állandó fejlődésére ösztönöz. A folyamatos zsűriztetéssel, illetve a megfelelő mennyiségű zsűriszám megszerzésével elnyerhető a Népi Tárgyalkotó Iparművész cím.
Az alkotók lezsűrizett termékeikre Páva védjegyet igényelhetnek. A Hagyományok Háza tanúsító védjegye arról tájékoztatja a vásárlót, hogy az adott termék ellenőrzötten kiváló minőségű, így a minőséget illetően kizárja a fogyasztók megtévesztését. A rendszeresen és sikeresen zsűriztető alkotók bekerülhetnek a legkiemelkedőbb alkotókat tartalmazó Kárpát-medencei Kézműves Katalógusba is.
A különböző szakágak követelményeiről A népi iparművészeti alkotások minősítésének megújult szempontrendszere című könyvből tájékozódhatnak, amely megtalálható a felhívásunk melléketei között.
 
Népi iparművészeti minősítés Zentán
Népi iparművészeti alkotássá minősítés kérelmezésének menete

Az elektronikusan és kézzel is kitölthető – mellékletünkben megtalálható – űrlapot szeptember 9-ig kell eljuttatni a VMMI székházába. Elektronikusan a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu címre várjuk, az adatlap postai úton való eljuttatása esetén postacímünkre címezze azt: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Posta utca 18., 24400 Zenta.

A tárgyakat a zsűrizést megelőző héten, de legkésőbb 2020. október 7-ig várjuk a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetbe (Zenta, Posta utca 18.) 
 
A minősítésre, zsűrizésre beadott alkotásokért, illetve tárgycsoportért, garnitúráért, tárgy-együttesért egységenként 550 dinár díjat kell fizetni a tárgyak átadásakor.

Egyéb fontos tudnivalók
 
  • A zsűriszámot az alkotás tervezője és nem a kivitelezője kapja. Ideális esetben a tervező egyben a kivitelező is.
  • Egy alkotást vagy tárgycsoportot csak egyszer lehetséges benyújtani minősítésre.
 
Bővebb tájékoztatás Nádi Karolinánál kapható a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu elektronikus címen, vagy a 063 563 115-ös telefonszámon.
 

Mellékletek:
szempontrendszer.pdf   (1.58 MB)   FileType
zsuri_adatlap_2020.xls   (52 kB)   FileType