A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
14. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny
2014. szeptember 18., 12:35
Szeptember 21-én nyílik az évad az Újvidéki Színházban, amikoris a magyar dráma napja alkalmából a drámaíró verseny napja is elkövetkezik. Az idei verseny írói Balázs Attila, Bencsik Orsolya és Sándor Zoltán. A 3 rendező Antal Attila, Sebestyén Aba és Sorin Militaru.
14. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny
A három szerző, ahogyan az elmúlt években is, a Magyar Szó című újvidéki napilap aktuális számából véletlenszerűen kihúzott címre néhány óra alatt drámát ír. Ebből kell a többieknek 24 óra alatt színházi előadást létrehozniuk a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével. Az előadásokban, amelyeket október 21-án este láthat a közönség, az Újvidéki Színház társulata mellett a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának, a Kosztolányi Dezső Színháznak, a Zentai Magyar Kamaraszínháznak, a szabadkai Gyermekszínháznak a színészei, valamint az Újvidéki Művészeti Akadémia diákjai vesznek részt.

A drámaírókat, rendezőket, előadásokat és színészeket a szakmai zsűri – a Balogh Tibor színikritikus, dramaturg, G. Erdélyi Hermina színésznő és Németh Ákos drámaíró – véleményezi és díjazza.