A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Az Interetno Fesztivál vendégszereplése Topolyán
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2013. augusztus 24. 19:00, Tájház, Topolya
Az Interetno Fesztivál vendégszereplése Topolyán
Fellépnek a Lengyelországból, az Olaszországból és a Panamából érkező csoportok.

Lengyelország. Jagelló Egyetem művészcsoportja – Slowianki. A Slowianki nevű együttes az egyik legrégebbi európai egyetem, a Jagelló Egyetem csoportja. Tagjait az egyetem diákjai és dolgozói alkotják, és céljuk a lengyel néptánckultúra bemutatása. Számos fesztiválon vettek már részt, többek között Algériában vagy Egyiptomban. Teljesítményüket és előadásokat rengeteg díjjal jutalmazták már a világ összes pontján. Előadásaikban előkerülnek a hagyományos lengyel díszítések, valamint a jellegzetes lengyel népi hangszerek is.

Olaszország. Fontanavecchia Népművészeti Egyesületet. Az olaszországi Fontanavecchia 1987-ben alakult. Olaszország néphagyományai mellett rendkívül büszkék saját falujukra Casaldunira, amely sajátos középkori stílusával és hagyományaival nyűgözi le az odalátogatót. A csoport neve is e kis falu központjáról kapta nevét. Előadásaik rendkívül sokrétűek, az olasz hangszerek, az olasz kultúra szépségét méltón közvetítik.

Panama. La Academia de Proyecciones Folclóricas José A. Corella. A néptáncegyesület Panama egyik legkiemelkedőbb néptáncegyüttese. Chiriquíból érkeznek, mely igen távol, 440 kilométerre található Panama fővárosától. A csoportot 1987-ben alapították megközelítőleg 18 diákkal. Mára már több mint 100 taggal büszkélkedhetnek, különböző korosztályok képviseltetik magukat. Az együttes célja a kultúra és hagyományok öregbítése, valamint bemutatása a világ összes táján.

A belépő önkéntes adomány.

Eső esetén a helyszín a moziterem.