A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XXXIII. Durindó és XLVI. Gyöngyösbokréta

Petőfi Sándor Művelődési Egyesület


A legidősebb táncegyüttes a Rizgetős nevet viseli, és 2005-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Minden évben szerepelnek a Gyöngyösbokrétán, a magyar néptáncegyüttesek vajdasági fesztiválján. A 10 legjobb magyar néptáncegyüttes között tartják őket számon. Számos föllépésük van az ország területén és külföldön egyaránt. 2005-ben vettek részt először az Újvidéken megrendezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán, melyet a budapesti Martin György Néptáncszövetség szervez. A csoport tagjai középiskolások, egyetemisták és dolgozó fiatalok.

 
A felnőtt együttes mellett két gyermekcsoport is működik Garagulya és Krajcárka néven.

A Garagulya gyermekcsoport 2005-ben alakult, tagjai általános iskolás gyerekek. A csoport 2005-ben vett részt első ízben a Kőketánc gyermeknéptánc-vetélkedőn, ahol harmadik, 2007-ben pedig első helyezést ért el korcsoportjában. Ugyanebben az évben az Interetno fesztiválon ezüstplakettet kapott.

A Krajcárka tánccsoport 2001-ben alakult, ebben a csoportban többségében középiskolás diákok táncolnak. 2005-ben a Kőketánc vetélkedőn korcsoportjukban második helyezést értek el, 2003-ban és 2004-ben harmadik helyezést, 2007-ben elsők lettek, míg az Interetno fesztiválon aranyplakettel jutalmazták őket.

A művelődési egyesület Szajkó nevet viselő énekcsoportja és énekkettőse 2004-ben kezdett el működni. 2005-ben másodízben vettek részt a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn Újvidéken, és első helyezést értek el kategóriájukon belül.

A Marcipán gyermekbarátok köre régi gyermekjátékokat, népszokásokat elevenít fel, sőt részt vesz a játékok elkészítésében is.

A Dombos Zenekar öt éve alakult, repertoárján főleg komolyzenei művek szerepelnek.

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai minden évben előadásokat szerveznek a falu napján, karácsonykor, farsangkor, március 15-én, húsvétkor és egyéb jeles események alkalmából.

A szakcsoportok próbáikat a helyi művelődési házban tartják.