A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

Hatodik előadásnap (szerda)


2013. április 10.
17.00: Forgách András – Jean Cocteau: Vásott kölykök (80’)
Gondolat-Jel Társulat, Magyarkanizsa
Rendező: Oláh Tamás
Az előadásról: Gyermekek. Magukra hagyatva egy montmartre-i garzonlakásban. Az ártatlanság makulátlan káoszában. Egy emlékekből és vágyálmokból épített mikrokozmoszban, ahol a felnőtt értelem egyetemes törvényszerűségei érvényüket vesztik. A tudaton túli (alatti vagy éppen feletti) világ ez, ahol nincsenek korlátok vagy gátak. Nincs szégyen. Mindent legitimál a szeszélyes gyermeki logika. Minden csak a Nagy Játék része. De vajon meddig tartható fenn egy efféle zárt univerzum érinthetetlensége? Meddig odázható el, hogy a külvilág szelleme felsértse e szent őrület szövedékét?
Jean Cocteau az emberi lélek könyörtelen ábrázolása által ösztönözte a modern színházat a klasszikus tragédia feltámasztására. 1929-ben mindössze három hét alatt írta meg egyik legértékesebb mûvét, a Rettenetes gyerekek/Vásott kölykök/Veszedelmes Éden címmel magyarra fordított Enfants terribles-t. Forgách András közel háromnegyed évszázaddal később formálta drámává e kivételes kisregényt, amely most a magyarkanizsaiak kamaraelőadásának alapjául szolgál.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Eörsi István: Sírkő és kakaó (85’)
Mara Amatőr Színház, Topolya
Rendező: Kálló Béla
Az előadásról: A darab a zsarnokság mindent átfogó hatalmáról, az elnyomottak szolgává zülléséről, a lázadások kilátástalanságáról, az emberi együttélés képtelenségéről (valamint a túlélés bájáról) szól.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

 
Az előadások ingyenesek
Szeretettel várjuk!