A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

Nyolcadik előadásnap (péntek)


2013. április 12.
16.00: Rejtő Jenő: Kabaré (50’)
Szenteleky Színjátszó Társulat, Szivác
Rendező: Robotka István
Az előadásról: Az emberi furfang határtalan, mindennemű emberi kapcsolatba belopja magát valahogyan. Férfi és nő kapcsolatában a hódítás és a szeszély, a mindennapi életben pedig a túlélés az, amiben mindez megnyilvánul. Nagyon jól tudta ezt Rejtő Jenő is, és le is írta – a maga módján. A sziváci csapat pedig eljátssza – a maga módján!
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

17.30: Szerbhorváth György: A hírcsinálók (50’)
Karinthy Frigyes Színjátszó Kör, Péterréve
Rendező: Bosnyák Mária
Az előadásról: Szerbhorváth György A hírcsinálók című műve örök igazságot hirdet – a dráma mottója: hagyjuk abba az álszenteskedést. Ironikus párbeszédeivel, több szálon futó cselekményével a politika, az újságírás, valamint a színházcsinálás hazugságait teregeti ki. Ma is aktuális társadalmi magatartásformákat figuráz ki az előadás.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

20.00: Dr. Pfaff Mihály: Gazdagon nősülök (100’)
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Bezdán, Bezdán
Rendező: Foki István
Az előadásról: Ernő szegény családból származik, s tudja jól, az orvosi fizetéséből sem tud majd nagy lábon élni. Ezért eldönti: gazdagon fog nősülni! Közli barátaival is a hírt, ők azonban nem nézik ezt jó szemmel – főképp, hogy Ernőnek szerelme is van. Fogadást kötnek. Végigkövethetjük a zenés vígjátékban, hogyan próbál Ernő „jó partit” keresni, és mi történik közben Anettel…
Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!
Az előadások ingyenesek
Szeretettel várjuk!