A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XX. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
2015. január 30., 15:31
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a bácskertesi helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével 2015. április 10-e és 19-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozóját Bácskertesen.
XX. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította. Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatják a kistelepülések közösségét: bevonják őket a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje március 10.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet. A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Kálló Lillánál a 065/577-0775-ös telefonszámon, vagy e-mailben a vamakult@open.telekom.rs címen.

A XX. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója április 10–e és 19-e között várja a csoportokat és a közönséget a nyugat-bácskai Bácskeretesen, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel közös szervezésben. A bácskertesiek immár negyedik ízben lesznek házigazdái a rendezvénynek. Élvezzék Önök is a vendégszeretetüket!

Az idén is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.

Díjak

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért.

A találkozó további díjai:
- Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért;
- Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek;
- Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek;
- Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának;
- Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának;
- Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért;
- közönségdíj.

Mellékletek:
01_xx_vmaszt_szabalyzat.pdf   (227 kB)   FileType