A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
SZÉP SZÓ TÁBOR 2020
2020. július 06., 09:59
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXXII. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 8-tól 15-ig. A tábor a járványügyi helyzetnek megfelelően kerül megrendezésre.
SZÉP SZÓ TÁBOR 2020 A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye.

Az idei évben korlátozott létszámmal dolgozunk, összesen 45 jelentkezőt áll módunkban fogadni. Kérjük az érdeklődőket, hogy mihamarabb töltsék ki a jelentkezési lapot és küldjék el a felhívásban feltüntetett email címre.

Az egyéni versfelkészítéssel foglalkozó szakemberek Barta Júlia, nyugalmazott óvónő, Magyar Életfa-díjas felkészítő tanár, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanár, Raffai Telečki Ágnes beszédtanár, színművész, Szatmári Melitta tanítónő, Kormos Irén versmondó és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó lesznek. Fő munkaidőben a táborban négy csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutatnak a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele.
A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Krizsán Szilvia Sterija-díjas színművész (Újvidéki Színház) foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a középső csoportokat Kőműves Noémi színművész és Rókus Zoltán, a Szabadkai Népszínház színművésze , a haladó csoportot pedig Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, a soproni Petőfi Színház igazgatója vezeti.
A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság és a Kárpát-medence minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 75 euró dinár ellenértéke.
Táborba érkezés: 2020. augusztus 8-án 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 25.

Érdeklődni lehet Barta Júliánál, tel.: 024/738-003, Csőke Csillánál, tel.: 063/1235970, vagy Hajvert Ákosnál a 069/3050966-os telefonszámon.
Jelentkezni a www.vmmi.org weboldalról letöltött jelentkezési lappal lehet a vmve.versmondo@gmail.com email címre, vagy a fent említett címről igényelhető.

A szervezők fenntartják a változás jogát.

Szép Szó. Egy biztos hely.

Mellékletek:
jelentkezesi-lap_2020.doc   (39 kB)   FileType