A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Falusi krónika II. Regionális és Határon Túli Vers- és Prózamondó Találkozó
2010. március 02., 09:24
A Zala Megyei Közművelődési Intézmény vers- és prózamondó találkozót hirdet a régióban, valamint a határon túlon élő – verset, mesét, mondát, érdekes történeteket, faluhistóriákat kedvelők részére. Célunk, immár hagyományosan, hogy elsősorban a térségben fellelhető vers-, monda- és mesevilág témaköre kerüljön bemutatásra, de természetesen más tájegység vers-, monda- és mesekincsét is elfogadjuk a jelentkező résztvevők előadásai során.
Az előadni kívánt mű témája a falusi, vidéki élet. E tárgykörön belül lehet a munka, szerelem, szokások, hagyományok, táj, szülőföld, természet, ünnep stb. Az e témával foglalkozó mai magyar írók és költők, valamint magyar klasszikusaink műveit is örömmel várjuk, ám nincs irodalmi korszak megkötés.
 
Falusi krónika II. Regionális és Határon Túli Vers- és Prózamondó Találkozó
A jelentkezők egy művel nevezhetnek. Ez lehet vers, mese vagy bármilyen prózai alkotás, esetleg novella, vagy regényrészlet. Az előadni kívánt mű időtartama lehetőleg ne haladja meg az 5 percet!

Négy kategóriában várjuk a jelentkezéseket:
I. kategória: általános iskolák alsó tagozatos tanulói (1-2, és 3-4 osztály külön)
II. kategória: általános iskolák felső tagozatos tanulói
III. kategória: középiskolás tanulók
IV. kategória: felnőtt korosztály

A rendezvény ideje és helye:
2010. május 10. (hétfő) 9.00 órai kezdéssel
(Az elmúlt évhez hasonló nagy érdeklődés esetén a rendezvényt két naposra tervezzük, ez esetben a második nap május 11. kedd)
Helikon Kastélymúzeum
Velencei Tükörterme
(8360 Keszthely, Kastély út 1.)

A neves hazai és határontúli szakemberekből álló zsűri kategóriánként külön értékel.
A találkozó díjazottjai értékes jutalomban részesülnek. A résztvevők nívós emléklapot kapnak.

Szakmai partner:
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, Magyarország, Budapest; Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Szlovénia, Lendva; Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Szerbia,  Zenta.

Jelentkezni és érdeklődni Török Károlyné M. Marianna művészeti szakreferensnél lehet. Telefon: + 36 30 4427681 és + 36 20 4029491. E-mail: mmiszi@yahoo.com és torokne.mariann@zmki.hu.
Jelentkezési határidő: 2010. április 10.
 

Mellékletek:
falusi_kronika_jellap.doc   (32 kB)   FileType