A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság alakul
2009. május 12., 09:15
Május 16-án, szombaton délelőtt 10 órakor Bajmokon a Dózsa György Magyar Művelődési Központba várják a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság kezdeményezői, az ülés szervezői, azokat a szakembereket, helytörténet-kutatókat, akik érdekeltek a fenti szervezet megalakításában, fontosnak érzik a megfogalmazott célokat. Ug ...
Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság alakul
Május 16-án, szombaton délelőtt 10 órakor Bajmokon a Dózsa György Magyar Művelődési Központba várják a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság kezdeményezői, az ülés szervezői, azokat a szakembereket, helytörténet-kutatókat, akik érdekeltek a fenti szervezet megalakításában, fontosnak érzik a megfogalmazott célokat. Ugyanis a helytörténészek egy köre 2008 novemberében kezdeményező bizottságot alakított, amelynek célja az érdeklődés felkeltése a helytörténet iránt, valamint, hogy számba vegye, egybe gyűjtse, segítségben részesítse a helytörténet-kutatókat és -írókat, a helytörténet-kedvelőket, elősegítse a kutatást, oda hasson, hogy a tanügyi intézményekben nagyobb teret kapjon a helytörténeti oktatás, kapcsolatot létesítsen és tartson fenn hasonló szervezetekkel és intézményekkel. A kezdeményezés óta eltelt időszakban sor került az alakuló ülés előkészítésére, az alapszabály-tervezet kidolgozására és a szükséges adminisztratív ügyek elvégzésére.
A Kezdeményező és a Szervezőbizottság kéri, hogy az érdeklődők és elhivatottak részvételi szándékukat a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság alakuló ülésén május 14-ig jelezzék a Dózsa György Magyar Művelődési Központ +38124762482-es telefonszámán (délelőtt 8 és 12 óra között) vagy villámpostán a dozsagymmk@tippnet.rs címen, illetve Mojzes Antalnál a +38124762526-os számon (egész nap hívható).